Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

miercuri, 19 august 2009

Sting - Atunci si acum!

Gordon Matthew Thomas Sumner, cunoscut sub numele de Sting, categoric nu este un cantaret ci este un muzician englez. Înaintea carierei remarcabile de artist solo, a fost liderul vocal, principal compozitor şi basist al trupei The Police din anii 70 - 80. Ca muzician solo şi ca membru al trupei The Police, Sting a vândut peste 105 milioane de înregistrări, şi a fost distins cu şaisprezece premii Grammy. Primul single lansat de acesta este intitulat "If You Love Somebody Set Them Free". Titlul piesei se refera la un aforism al celebrului scriitor din anii ’70, Richard David Bach. A fost un mare hit, urcand pana pe locul 3 in US Billboard Hot 100 si 26 in UK Singles Chart. No.1 a fost in US Mainstream Rock Tracks vreme de trei saptamani.



Sting isi continua cariera muzicala si e deschis mai mult decat oricand oportunitatilor. In anul 2003 a lansat un nou album care continea si un duet cu Mary J. Blige. Aceasta piesa este cel de al doilea single extras de pe albumul Sacred Love. Ba mai mult! Sting nu s-a oprit aici si continua sa ne surprinda. In 2006 a preluat piese din anii 1590-1600. Una dintre ele este Flow my Tears, piesa lutenista din anul 1596. De altfel, aceasta este una dintre cele mai faimoase melodii ale compozitorului John Dowland. Revenind insa la Whenever I Say Your Name, trebuie sa va spunem ca a ajuns pe locul 60 in UK Singles Chart si 77 in U.S. Billboard R&B/Hip-Hop Songs. Desi nu a avut un mare succes comercial, a primit un premiu Grammy pentru Best Pop Collaboration with Vocals.

Un comentariu: