Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

miercuri, 19 august 2009

My Prerogative

In anul 1988 apare single-ul „My Prerogative” al artistului Bobby Brown. Versurile piesei reflecta imaginea de baiat rau, bine studiata a lui Brown. „My Prerogative” a castigat Discul de Aur in urma vanzarilor si a devenit primul single al lui Brown care a reusit sa ajunga no.1 in U.S. Billboard Hot 100. De asemenea a fost no.1 si in U.S. Billboard Black Singles Chart. A ajuns printre cele mai bune 10 piese ale topului Hot Dance Club Play. No.1 a ajuns si in U.S. Billboard Hot R&B Songs. Locul 2 l-a obtinut in U.S. Billboard Hot Dance Singles Sales. S-a pozitionat pe 6 in UK Singles Chart. In anul 2006 a fost clasata pe locul 98 in VH1’s 100 Greatest Songs of the 80's.



Grea misia de a face un Cover dupa o asemenea piesa ce a beneficiat de o asemenea interpretare. Britney Spears a incercat totusi. Si lucrurile, din perspectiva ei, n-au iesit tocmai rau. Varianta cantaretei nu a avut un mega succes in Statele Unite, da’ tot a reusit plasarea pe primul loc in U.S. Billboard Under Hot 100. Tot in Statele Unite a intrat pe locul 34 in U.S. Billboard Top 40 Tracks, respectiv 22 in U.S. Billboard Top 40 Mainstream. Topurile din Australia si Austria i-au acordat locul 7, iar cele din Suedia, 6. Pozitia a 5-a a ocupat-o in Hungarian Single Charts si Spanish Singles Chart. Locul 4 i-a fost acordat de Portugalia, Elvetia si Grecia. A prins totusi podiumul, mai precis locul trei in topuri in Belgia Danemarca, Marea Britanie si Germania. Prima pozitie a clasamentelor a venit din Norvegia, Japonia, Italia, Irlanda si Finlanda. In Australia si Norvegia a primit Discul de Aur, iar in Marea Britanie, pe cel de Argint.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu