Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

joi, 27 august 2009

Bruce Springsteen - Atunci si acum!

Bruce Springsteen a inceput sa cante in 1972, iar de-alungul anilor a castigat numeroase premii Grammy, doua Globuri de Aur si un Academy Award. Prima piesa pe care am ales-o este „Tunnel of Love”, lansata in 1987. Single-ul a ajuns pe pozitia 9 in Billboard Hot 100 si 13 in Adult Contemporary Chart in Statele Unite. „Tunnel of Love” a ajuns no.1 in Billboard Album Rock Tracks. Piesa este o descriere a mariajului in viziunea artistului, care la inceput pare foarte simpla, dar care pe parcurs devine din ce in ce mai grea. Asta da descriere. O fi asta motivul pentru care piesa asta n-a jucat niciodata rolul de piesa de inceput la nici o nunta? Probabil, ba chiar posibil.



In anul 2009, Bruce Springsteen a lansat, spre incantarea fanilor, un nou album si implicit un nou single. „Working on a Dream” este numele albumului, dar si numele primului single. Desi nu a trecut mult timp de la lansare, piesa si-a facut loc deja in topurile din Europa, dar si Statele Unite ale Americii. 95 este pozitia pe care o gasim in U.S. Billboard Hot 100 si 26 in Italian Singles Chart. No.1 a ajuns in Croatia, mai exact in Top 40 cele mai difuzate melodii. Versurile piesei dezvolta ceea ce Rolling Stone a numit „un rar moment de optimism trufas”.

Un comentariu:

  1. un alt muzician legendar! streets of philadelphia e preferata mea! nu am alta piesa care sa imi placa de la el!

    RăspundețiȘtergere