Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

luni, 31 august 2009

Michael Jackson - implicarea in vietile oamenilor

Continua, pe 103 cu 4 FM, Tribut Michael Jackson, 80 Remember. In ianuarie 1984, in timpul filmarii unei reclame la Pepsi in Los Angeles, Jackson a suferit arsuri de gradul doi la nivelul scalpului, dupa ce artificiile i-au aprins parul accidental.



La putin timp dupa acest incident, Michael si-a facut cea de a treia rinoplastie si a inceput tratamentul pentru a-si ascunde cicatricile dobandite in urma accidentului. Dupa ce a dat firma Pepsi in judecata, Jackson a primit 1.5 milioane de dolari pe care i-a donat unui centru medical care ulterior a fost numit „Michael Jackson Burn Center". Pe 14 mai 1984 a fost invitat la Casa Alba pentru a-i fi inmanat un premiu de catre presedintele Ronald Reagan pentru suportul si actele de caritate pe care le-a facut pentru ajutorarea persoanelor ce au suferit de pe urma alcoolului si abuzului de droguri. In acel an, Jackson a primit opt premii Grammy. In 1985 a colaborat cu Lionel Richie pentru a scrie un single caritabil: We Are The World” care s-a auzit in intreaga lume pentru a ajuta familiile sarace din America si Africa. A devenit unul dintre cele mai bine vandute single-uri ale tuturor timpurilor. Insa despre piesa asta si povestea pe care o ascunde, vorbim in vreo 10 minute. Intreaga lume muzicala ii recunostea talentul. Marturie sta si faptul ca, in timp ce lucra la single-ul „Say Say Say”, a devenit foarte bun prieten cu Paul McCartney fost membru Beatles, deci un om care deja avusese intreaga lume occidentala la picioare si de la care avea sa cumpere drepturile de autor al pieselor inregistrate de The Beatles. Colaborarea celor doi a fost un real succes, asteptat pe undeva, dat fiind ca era cea de-a doua colaborare a celor doi titani ai muzicii, prima fiind The Girl si Mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu