Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

joi, 20 august 2009

Phil Collins - Atunci si acum!

Phil Collins este un cantaret englez, compozitor, tobosar si nu in ultimul rand actor. Este cunoscut cel mai mult ca solistul si tobosarul trupei Genesis, dar si ca fiind un actor desavarsit. A castigat diferite premii Grammy si Oscar. Prima piesa pe care o vom scoate in evidenta astazi este "In the Air Tonight" care a fost lansata in 1981. A fost primul single din cariera solo a acestuia si ramane unul dintre cele mai cunoscute hit-uri ale sale. In anul lansarii, piesa a fost printre primele trei ale topurilor din Australia, Danemarca si Marea Britanie. Locul 2 ii este atribuit de U.S. Billboard Hot Mainstream Rocks Tracks. Ca no.1 o gasim in German Singles Chart si chiar si in Noua Zeelanda. U.S. Billboard Hot 100 i-a acordat doar pozitia a 19-a. In 1988 reintra insa in topurile din Danemarca, Germania si Marea Britanie. Mai mult chiar: In 2008 a revenit pe primul loc in topurile din Noua Zeelanda.



No Way Out este una dintre cele mai noi piese ale lui Phil Collins. A fost lansata in filmul Brother Bear. Nu a fost lansata precum single si poate din aceasta cauza nu a avut atat de mult succes precum majoritatea pieselor lui Collins. Singura pozitie pe care a reusit-o in topuri a fost 74 in German Singles Chart.

2 comentarii:

  1. altadata un om plin de viata! astazi un om bolnav care abia merge in baston! doamne ajuta sa se faca bine! au murit prea multi muzicieni de calitate! patru exemple ar fi prince! michael jackson! george michael! david bowie! nici nu imi doresc sa moara phil collins! doamne fereste! un muzician de calitate! de asemenea peter gabriel un alt muzician de calitate! care de asemenea nu imi doresc sa moara!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa imi fie rusine l-am uitat pe freddie mercury! un alt mare muzician de calitate!

    RăspundețiȘtergere