Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

joi, 20 august 2009

Every Breath You Take - I’ll Be Missing You

Buuuuun. Avem Every Breath You Take impartita in doua: un original si un cover. Si vom incepe, cum este normal, cu originalul. Piesa a fost lansata si interpretata de catre The Police in anul 1983. Single-ul a fost de altfel cel mai mare hit al anului 1983, fiind varful topului Billboard Music Charts timp de 8 saptamani si al UK Charts 4 saptamani. De asemenea a fost no.1 in Billboard Top Tracks Chart pentru 9 saptamani. Sting a primit premiul pentru Cea Mai Buna Piesa a Anului, deoarece el este cel care a compus-o, iar The Police un Grammy pentru Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal. Every Breath You Take a fost clasata pe locul 84 in Rolling Stone list of the 500 Greatest Songs of All Time si 25 in Billboard’s Hot 100 All-Time Top Songs.



Piesa noastra, numita initial Every Breath You Take, a fost preluata de catre Puff Daddy si intitulata I’ll Be Missing You. Nu stim daca noua denumire sau versurile si ritmul i-au adus atat succesul cat si critica. Dar sa incepem sa enumeram intai premiile primite. Vanzarile i-au adus cate 2 discuri de platina in Australia, Austria, Olanda, Suedia si Marea Britanie. 3 Discuri de Platina a primit in Germania si Statele Unite, iar cate unul in Canada, Norvegia si Elvetia. Singura tara care i-a inmanat Discul de Aur a fost Franta. In tari precum Statele Unite Ale Americii, Marea Britanie, Australia, Canada, Germania, Italia, Tarile de Jos si Noua Zeelanda a ajuns no.1 in topuri. A intrat direct pe primul loc in Billboard Hot 100. Urmeaza partea mai putin frumoasa. Blender Magazine, a clasat-o pe locul 25 in 50 Worst Songs Ever.

Un comentariu:

  1. despre asta nu pot spune zice nimic! ca oricum nu e copiata decat partea de inceput si pana la sfarsit atat! asa sunt artistii astia! se copiaza intre ei! nu au inspiratie! deloc! dar nu e rau sa scoti un cover sau mai multe! mai ales daca faci si niste banuti cu ele! nu faci banuti doar din piese proprii! ci pot fi si cover! sigur e la moda sa scoti astfel de piese! ca na e trendy! desi nu e tocmai corect! ca trebuie sa ceri aprobari la artisti! sa ai dreptul de a imprumuta ceva dintr-o piesa! si risti foarte mult sa iti fie suspendata piesa! riscurile sunt mari nu mici!

    RăspundețiȘtergere