Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

joi, 6 august 2009

Chariots of Fire

It’s movie time, ca sa zic asa, ceea ce inseamna floricele, pardon pop corn si suc la discretie. Filmul despre care vorbim in aceasta editie a emisiunii este unul lansat in anul 1981 si desemnat, in gala premiilor Oscar din primavara anului urmator, cel mai bun. Chariots of fire sau carele de foc, film regizat admirabil de Hugh Hudson. De altfel, filmul a beneficiat si de un scenariu de exceptie, asa se face ca un Oscar, cel pentru scenariu original i-a revenit lui Colin Welland. Bazat pe o poveste adevarata, aceasta drama surprinde spiritul competitiei in povestile impletite a doi atleti britanici, la Olimpiada din 1924. Eric, care este scotian, alearga pentru a indeplini porunca Domnului, in timp ce Harold, fiul unui evreu bogat, alearga pentru a-si dovedi locul in societatea de la Cambridge. In cadrul incalzirii de 100 de metri, Harold este invins de catre Eric. Dupa ce se ajunge la un compromis, Eric poate concura pentru cursa de 400 de metri. Si astfel, cei doi atleti castiga cursele pentru care au fost inscrisi, castigand o data cu ele faima mult ravnita.



Vorbeam de Oscaruri si mai avem de vorbit. Pentru ca filmul a primit, pe langa oscarurile pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu original si pe cele pentru cele mai bune costume dar si pentru cea mai buna coloana sonora … Si uite asa am ajuns la cel care o sa cante si o sa incante in minutele urmatoare pe 103 cu 4. In ciuda faptului ca actiunea filmului se petrece in anii 20, muzica semnata Vangelis foloseste din plin sound-ul electronic al sintetizatoarelor. Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, Vangelis si Chariots of fire acum, la 80 Remember.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu