Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

joi, 6 august 2009

How Soon Is Now

How Soon Is Now este o piesa interpretata de formatia The Smith si cea pe care am ales-o pentru original-cover-ul acestei editii. S-a nascut prin anul 1985 si se gaseste pe albumul Hatful of Hollow. Ca single a fost lansat in acelasi an in Marea Britanie, unde a intrat direct pe locul 24 in UK Singles Chart. Seymour Stein, directorul casei de productii a numit-o “Stairway to Heaven al anilor 80”, iar Johnny Marr a descris-o ca “probabil cea mai durabila inregistrare a noastra. Cred ca e preferata multor oameni.” Totusi, nu a ajuns printre cele mai bune in topuri, asa cum se asteptau compozitorii. How Soon Is Now, a fost folosita ca tema a serialului Charmed in sapte din cele opt sezoane ale sale. Atunci a fost numita una din cele mai bune zece piese folosite in televiziune din toate timpurile.



Rusoaicele de la T.A.T.U. au impresionat nu doar prin faptul ca au creat o altfel de muzica, ci si prin faptul ca au facut un cover care a avut un succes foarte mare. Anul 2002 a adus un nou album al rusoaicelor pe piata muzicala, album ce continea si How Soon Is Now. A fost lansat ca single in iulie 2003. Marr a gasit versiunea fetelor de la T.A.T.U. “de-a dreptul absurda”, dar Morrissey a considerat-o magnifica. De aceasta data cover-ul a reusit sa invadeze topurile, ajungand pe pozitia 37 in Austria si Australia, 23 in Olanda si 21 in Elvetia. Topurile din Finlanda i-au acordat un loc 8. S-a clasat pe 7 in Greece Top 20 si no.1 a fost in Chile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu