Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

miercuri, 19 august 2009

Coal Miner’s Daughter

Coal Miner’s Daughter, aparut in anul 1980. Ca filmul e bun si ca isi merita locul in emisiune o demonstreaza si Globul de Aur pentru cel mai bun film comedie sau musical. Plus inca un Glob petru cea mai buna actrita in rol principal, obtinut de Sissy Spacek, premiu dublat si de un Oscar la aceeasi categorie. Daca luam in calcul ca filmul e unul biografic dupa viata Lorettei Lynn, e clar ca trebuie sa va faceti comozi si sa va ganditi de unde inchiriati filmul ca-i musai sa-l vedeti. La varsta de numai 13 ani Loretta Webb s-a casatorit cu Doolittle Lynn, iar in numai cativa ani avea o familie considerabila. Era mama a patru copii, inca de cand avea 17 ani (si bunica la varsta de 29 de ani). Parea sa fie o femeie casnica pentru restul vietii, dar sotul ei, Doolittle, i-a observat talentul, iar in ziua aniversarii i-a cumparat o chitara. Acest cadou a facut-o sa devina una din cele mai cunoscute cantarete de muzica country. Lynn a inceput sa cante un cantec ocazional la un bar local in weekenduri, iar la varsta de 25 de ani, a inregistrat o caseta demo, cu care a reusit sa atraga atentia, si punand mana astfel pe un contract cu o casa de discuri independenta. Loretta si Mooney se ocupau cu promovarea melodiilor, iar in felul acesta primul single al lui Lynn, "Honky Tonk Girl", a ajuns pe primele locuri asigurandu-i astfel un loc in Grand Ole Opry.



Eeeeee ... Am ajuns la coloana sonora. Si zau ca ne-a fost greu sa alegem. Asa ca ... am decis ca de aceasta data sa va oferim nu una ci doua piese de pe coloana sonora a filmului. Prima, in ordinea intrarii in scena e Honky Tonk Girl, piesa ce sta oarecum in centrul actiunii filmului. Insa nu puteam sa nu va oferim si piesa ce a dat titlul filmului: Coal Miner’s Dauther.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu