Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

joi, 6 august 2009

Scorpions - Atunci si acum!

Taaaa – naaaa – na mmm ... Scorpionii s-au decis sa invadeze emisiunea noastra si nu ne vor da pace pana ce nu le spunem istoria, sau macar o parte din ea. OK. Atunci asa vom face. Scorpions este cea mai renumită si consacrată trupa hard rock si heay metal din Germania. De-a lungul carierei lor, care dureaza de mai bine de 40 de ani, acestia au vandut peste 70 de milioane de albume. S-au facut cunoscuti mai ales prin hit-uri ca Wind of Change sau Still Loving You. Dar totusi am ales o alta piesa pentru inceput. Rock You Like a Hurricane este una dintre cele mai populare piese ale germanilor, fiind lansata in anul 1984. Aceasta a atins locul 25 in U.S. Billboard Hot 100. Anul acesta a fost numita a optsprezecea cea mai buna piesa hard rock a tuturor timpurilor de catre VH1. France Top 50 i-au acordat in anul 1984 locul 17.



Humanity: Hour I este al 17-lea album de studio al celor de la Scorpions. A fost lansat in 2007 in Europa, Canada si Statele Unite ale Americii. O sa va intrebati de ce ne intereseaza acest album. Pai de pe acest album face parte piesa care noua ne-a atras atentia. Aceasta este The Game of Life. Compusa de James Michael si Desmond Child, s-a dovedit a fi o mica bijuterie in repertoriul formatiei. Stim ca viata este precum un labirint sau chiar precum Pamantul, cu dealuri, campii, munti si mai ales suisuri si coborasuri. Dar poate o vom intelege mult mai bine daca ii lasam pe baietii de la Scorpions sa ne-o explice.

Un comentariu:

  1. da scorpions! o legenda a muzicii rock metal! alaturi de led zeppelin! aerosmith! metallica! megadeth! slayer! queen! etc! wind of change! si send me an angel! piese care fac si astazi diferenta in muzica!

    RăspundețiȘtergere