Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

vineri, 29 mai 2009

Transmission

Lansat in luna decembrie a anului 1980, originalul piesei “Transmission” este interpretat de Joy Division. Aceasta piesa a “invadat” topurile din Noua Zeelanda in septembrie 1981 cand s-a clasat pe locul 2. Trei ani mai tarziu a reintrat in topuri pe locul 24. Dar nu s-a oprit aici. In mai 2007, NME Magazine a plasat “Transmission” pe locul 20 in 50 Greatest Indie Anthems Ever.







Daca am vorbit depre original, este timpul ca si cover-ul sa intre in lumina reflectoarelor. Cel mai recent cover al piesei “Transmission” a aparut anul acesta si apartine baietilor de la Hot Chip. Acestia au introdus piesa pe albumul Heroes, album dedicat copiilor razboiului. In acest cover, Hot Chip transforma sinistrul intr-un numar retro dureros. Pana in prezent, piesa este destul de apreciata, dar ramane de vazut daca va avea acelasi succes pe care l-a inregistrat originalul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu