Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

vineri, 22 mai 2009

MADONNA - Atunci si acum!

Pentru inceput mi-am propus sa incep cu o artista de calibru. Louise Veronica Ciccone - Ritchie, sau pe scurt, Madonna, cea care a fost supranumita “Regina muzicii pop”. Debutul in muzica s-a produs in anul 1983. A inceput cu genul pop pentru ca, mai apoi, sa abordeze mai multe stilluri muzicale precum pop-rock, dance, R&B, disco si muzica electronica. Desi de foarte multe ori a fost criticata, Madonna si-a continuat cariera fiind unul dintre acei artisti pe care timpul si criticile i-au facut sa mearga mai departe si sa fie din ce in ce mai buni, adaptandu-se din mers curentelor muzicale pe care le-a traversat, iata, in cazul ei, in 26 de ani de cariera. Cati isi mai amintesc insa de cum canta Madonna in anii 80? “Like a prayer” este o piesa care a facut inconjurul lumii inca de la lansare, adica de la data de 7 martie 1989. Aceasta a devenit cel mai bun single vandut din toata cariera Madonnei. In Statele Unite ale Americii, “Like a prayer” a urcat rapid in Billboard Top 100. In Marea Britanie a intrat direct pe locul 2 in UK Singles Chart pentru ca in urmatoarea saptamana sa se pozitioneze pe primul loc. A ajuns number 1 in tari precum Australia, Canada, Italia, Belgia, Irlanda. Timp de 12 saptamani a ocupat primul loc in Eurochart Hot 100 Singles. Piesa a primit 2 discuri de platina in Australia si cate unul in SUA si Suedia, discul de argint in Franta si aur in Germania si Marea Britanie.



Insa anii s-au scurs iar Madonna a stiut sa se adapteze si sa ramana aproape mereu in topurile internationale. Iata si dovada : piesa “4 Minutes”. Pentru aceasta piesa, Madonna a colaborat cu Justin Timberlake si Timbaland. Cunoscuta si sub denumirea de “4 minutes to save the world” melodia transmite de fapt un mesaj: oamenii ar trebui sa salveze planeta si mediul inconjurator de la distrugere, dar in acelasi timp sa o faca cu placere. “4 minutes” a fost “apreciata” ca fiind un sunet ocupat, energetic. Cu toate acestea, expertii au definit cantecul ca fiind unul dintre cele mai emotionante si patrunzatoare lucruri pe care cantareata le-a facut in ultimii ani.
Piesa a castigat popularitatea intregii lumi si a ocupat locuri importante in topurile australiene, canadiene, italiene si a multor alte tari europene. A devenit al 13-lea single number one al Madonnei in Marea Britanie. In SUA, “4 Minutes” s-a pozitionat pe locul 3 in Billboard Hot 100.
Firesc, la Arc peste timp, urmeaza tot Madonna. Insa de aceasta data Madonna zilelor noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu