Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

vineri, 22 mai 2009

Dumitru Prunariu

14 mai 1981. Pe lista raspunsurilor copiilor romani, la intrebarea: Ce vrei puiule sa te faci cand o sa fii mare, pe langa meserii ca brutar, strungar, pompier sau doctor ca tata, isi mai facea loc unul: Cosmonaut. Nu era, de fapt nu mai era doar o fantezie. Caci unul dintre noi, romanii, o facuse. Zburase in cosmos. Numele sau? De neuitat: Dumitru Prunariu. 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute. Atat a durat aventura in spatiu a primului si deocamdata singurului roman care a ajuns in spatial cosmic. Insa drumul n-a fost usor. Timp de trei ani, în perioada martie 1978-mai1981,Dumitru Prunariu si Dumitru Dediu cel de-al doilea roman ales pentru misiunea spaţiala Româno-Sovietica Intercosmos au urmat o pregătire de specialitate în calitate de candidaţi cosmonauţi la Centrul de Pregătire a Cosmonauţilor “Iuri Gagarin” din Oraselul Stelar aflat în apropiere de Moscova. Insa pentru Dumitru Prunariu a meritat. La 12 mai1981, el a fost confirmat în mod oficial ca primul nominalizat în cadrul zborului spaţial româno-sovietic, alături de cosmonautul sovietic colonel Leonid Popov - comandantul echipajului. Si in sfarsit, pe data de 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a devenit primul roman ce a zburat in spatiul cosmic, o performata de neegalat, cel putin in anii ce vor veni. RRM Student FM are onoarea sa va prezinte, in excusivitate, interviul acordat de Dumitru Prunariu radioului nostru la 28 de ani de la marea performanta.


Interviurile 80 Remember - Dumitru Prunariu.mp3 -

In cazul in care n-ati putut asculta decat 30 de secunde si sunteti interesati de continuare, accesati link-ul "Play full song here", link pe care il gasiti pe player. Auditie placuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu