Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

duminică, 24 mai 2009

Knockin on heaven’s door

De data asta, la Original Cover, luam lucrurile putin invers. Cum adica cum ?!? Pai rabdare ca lamurim misterul. Avem o bataie la usa raiului. “Knockin’ on heaven’s door” a fost CANTATA in 1987 de Guns N’Roses. A fost al doilea single al albumului “Use Your Illusion II”. La putin timp dupa noua lansare, deoarece piesa este de fapt un cover, venind practic cu toata istoria de 14 ani pe care o acumulase pana in momentul lansarii noului album Guns’n’Roses, s-a pozitionat la locul 2 in UK Singles Chart. Forta piesei nu poate fi contestata dar nici maiestria cu care a fost interpretata de Axl Rose si compania si uite d-aia a si fost folosita si pe coloana sonora a filmului “Days of Thunder”. Desi nu a obtinut premii si nici nu a ajuns in alte topuri ale acelor vremuri, “Knockin’ on heaven’s Door” este o piesa care nu poate fi uitata.



Am inceput cu un cover de mare exceptie, dar se spune ca nimeni si nimic nu poate depasi originalul. Piesa noastra, “Knockin’ on heaven’s door” a fost compusa de Bob Dylan in 1973 pentru filmul Pat Garrett & Billy the Kid. Aceasta descrie gandurile si impresiile unui politist muribund care se simte inconjurat de intuneric si incearca sa bata la poarta raiului. El realizeaza ca nu va mai putea sa isi foloseaca insigna si arma niciodata. Piesa a avut success la public inca de la inceput, pozitionandu-se pe locul 12 in Billboard Hot 100, iar revista Rolling Stone a clasat-o pe locul 190 in 500 Greatest Songs off All Time. De-a lungul timpului, Dylan a mai schimbat putin versurile. “Knockin’ on heaven’s door” a mai fost folosita ca soundtrack in 2005 pentru filmul “Be cool”, iar in 2006 pentru “Salvador”. Si atunci nu e de mirare ca exista inca artisti care vor sa isi treaca si ei piesa in repertoriu. De exemplu Avril Lavigne a preluat-o pentru a ajuta copiii razboiului in iunie 2006. Dar despre Avril, poate cu alta ocazie tot, la Original Cover.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu