Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

vineri, 29 mai 2009

Ronaldinho - Zeul balonului rotund!

Nu stiu de ce dar pare sa nu existe, si iata, ne gasim deja la a treia editie, nu pare sa existe spuneam 80 Remember fara fotbal. Atata doar ca, de data asta nu vom vorbi despre vreo echipa, meci sau intamplare cu suporteri din anii 80 ci despre un jucator ce s-a nascut in deceniul 80 al secolului trecut. Cel despre care vreau sa va povestesc acum ar putea fi Banel Nicolita numai ca … asemanarile dintre jucatorul Stelei si subiectul povestii noastre sunt la fel de multe ca si deosebirile. E drept ca si Banel al nostru, dar si personajul principal al povestirii provin din familii sarace, ca fiecare a avut mai multi frati si ca pentru amandoi fotbalul a insemnat biletul de iesire din anonimat ba chiar si calea spre o viata mult mai buna decat au visat vreodata pe maidanul unde au bagat prima oara mingea-n ate. Si atat cu asemanarile. Caci in timp ce despre Banel nu stim sigur cand s-a nascut, ma rog, pe undeva prin anii 80, dar tatal sau l-a declarat la starea civila abia pe la 2 ani si 10 luni, ca asa o fi traditia in Faurei, sau din cauza ca petrecerea data de, din nou, proaspatul tatic, bucuros de noul fecior, a tinul cu vreo 2 ani, 9 luni si vreo 27 de zile mai mult decat celebrele petreceri din basme ce tineau doar 3 zile si trei nopti, despre Ronaldinho stim clar ca a vazut lumina zilei pe 21 martie 1980 in tara celebrului carnaval si a si mai celebrei, in lumea microbistilor, plaje Copacabana. De ce Ronaldinho? Simplu! Pentru ca, atunci cand a fost selectat la echipa nationala, Ronaldo de Assis Moreira, trebuia sa fie deosebit cumva de mult mai batranul, veteran aproape, Ronaldo. Asa ca, firesc, plecand de la porecla "asta micu’", s-a ajuns si mai firesc la "Ronaldo ala micu’" adica Ronaldinho. Mic-mic, da’ vanjos si gata sa nu-si dea autogol in meciuri decisive cu, hai sa zicem ,Real Madrid ,ci fix in poarta adversarilor, uite d-aia a obţinut Balonul de Aur pentru cel mai bun jucător pe anul 2005. O sa ziceti ca de rautacios am zis-o p-aia cu autogolul in meciul cu Real Madrid ... Ei bine, nu. Caci ar fi fost posibil s-o faca dat fiind ca a imbracat pana de curand tricoul Barcei. Da’ n-a dat autogol. Si bine a facut. Pentru ca, fiind cuminte si bun peste masura, in 2007 a fost cel mai bine platit jucator de fotbal de pe planeta.







Un comentariu:

  1. bun fotbalist! pacat ca astazi se vorbeste mai rar de el! nu des ca inainte! poate ca si-a pierdut gloria de altadata!

    RăspundețiȘtergere