Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

vineri, 29 mai 2009

Iris - Atunci si acum!

Daca in editiile trecute am adus la 80 Remember, la aceasta rubrica, artisti straini, am decis ca de aceasta data sa punem reflectoarele si pe una dintre cele mai longevive si mai bune trupe de la noi. Si cum altfel cand vorbim despre una dintre cele mai apreciate formatii ce dainuiesc de peste 30 de ani si anume Iris. Formatia a fost fondata in anul 1977 la Bucuresti. Desi a trecut prin numeroase schimbari de formula, Iris s-a mentinut in topuri si in inimile fanilor. Extrem de grea misiunea de a alege o piesa care sa fie reprezentativa pentru trupa ce se gaseste in inimile rockerilor din Romania inca din 1977. Grea misiunea numai daca nu ti-ai propus sa faci integrala Iris. Caci e greu sa te opresti la o piesa anume. Dar, pentru ca n-am avut incotro, am zis sa fie Floare de iris, de pe albumul Nu te opri aparut in anul 1988.







Cei ce vor fi” se numeste albumul aniversar al baietilor de la Iris, lansat in anul 2007, atunci cand au implinit 30 de ani. Iris Aeterna a fost primul single al acestui album, care a fost inregistrat in onoarea fanilor. Piesa este o balada clasica, care s-a intiparit foarte repede in memoria tuturor celor care iubesc trupa Iris. Titlul este unul semnificativ: Iris va exista mereu, chiar si atunci cand isi vor ocupa locul de drept doar in amintirea si in sufletele noastre.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu