Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

sâmbătă, 23 mai 2009

Celine Dion - Atunci si acum!

Celine Marie Claudette Dion este detinatoarea Ordinului Canadei si a Ordinului National al Quebec-ului. Aceasta a devenit cunoscuta in anii 80 dupa ce a castigat concursul Yamaha World Popular Song Festival si Eurovisionul, unde a participat pentru Elvetia.
In anul 2004 a primit in cadrul premiilor World Music Awards, distinctia “Chopard Diamond Award” fiind considerata, la acel moment, cea mai buna cantareata a tuturor timpurilor. In anul 1983, a fost lansata piesa D’amour ou d’amitie care a fost premiata cu Discul de Aur in Franta si Canada. A devenit hit in Quebec, unde a stationat timp de 40 de saptamani in topuri, dinte care 4 saptamni consecutive chiar pe cea mai inalta pozitie. In Franta a reusit sa ocupe doar un loc 10 in French Singles Chart. Poate francezii nu au apreciat prea mult acesta piesa, dar pentru a ne convinge ca a meritat sa fie no. 1, trebuie sa o ascultam si noi.



Sarind in timp, ajungem in anul 2008 atunci cand a fost lansata piesa “Eyes on me”. Celine Dion nu si-a promovat noul single in media, ceea ce a condus doar la un loc 113 in UK Singles Chart. In luna iunie a aceluiasi an, “Eyes on me” a fost lansata in Polonia, urmand ca in aceeasi luna sa apara in diferite tari europene. In octombrie a fost inclusa in albumul “My love: Ultimate Essential Collection”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu