Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

luni, 22 iunie 2009

Voltaj - Atunci si acum!

Cine nu a ascultat macar o piesa a formatiei Voltaj?! Dar nu, nu ma refer la Voltaj-ul asta noul, ci la cel care in urma cu 27 de ani a luat fiinta cu Tavi Colen ca solist. Infiintata in anul 1982, s-a dovedit in timp, foarte scurt de altfel, ca trupa Voltaj a avut o personalitate prea puternica pentru regimul comunist, reprezentand pentru unii un pericol social. Componenta initiala cu Horatiu Rad la bass, Nikki Dinescu la tobe, Gabi Nacu la chitară, Cristi Minculescu — voce si Adrian Ilie la chitară, n-a rezistat iar octombrie 1986 este considerat un nou inceput, cu aparitia lui Cristi Ilie ca solist, Amedeo Bolohoi la chitara, Dan Mateescu — bass, Doru Istudor la tobe şi Adrian Ilie, singurul care ramane din formula anterioara, la chitara. Noi schimbari se produc si in '88 atunci cand vine Cristi Marinescu la chitară solo, Doru Borobeică - bass, Bogdan Cristea - vocal, Doru Istudor ramane la tobe si Manuel Savu se alatura cu chitara sa. "Nori de hârtie" este primul single al formatiei si a constituit capul de afis al primului concert. Piesa figureaza pe compilatia "Unplugged Romania”. De asemenea, “Nori de hartie” se gaseste si pe albumul lansat in anul 1996, “Pericol de moarte”.



Astazi avem o varianta mai noua a trupei Voltaj, alcatuita din Gabi Constantin, Valeriu Ionescu, Oliver Sterian, Bobby Stoica si bineinteles, Calin Goia. Din nefericire pentru fanii trupei, Voltaj a anuntat ca se vor desparti. Dar inainte de acest pas, au mai lansat un nou album numit V8, cica album de final. Daca asta va fi cu adevarat finalul, din nou finalul pentru trupa Voltaj, vom trai si vom vedea, da’ sincer, ar fi pacat. “Vara trecuta” face parte din acest ultim album, pe care ne incapatanam sa-l numim totusi „cel mai recent” si desi nu a aparut de mult timp pe piata muzicala, piesa deja s-a intiparit in inimile si mintea celor care iubesc aceasta formatie. Aceasta piesa este una nostalgica, de dragoste, in stilul caracteristic Voltaj. Haideti sa ne amintim si noi de iubirea noastra de vara trecuta, care poate a trecut sau poate inca persista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu