Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

duminică, 7 iunie 2009

Queen - Atunci si acum!

Anul 1970 reprezinta aparitia pe scena muzicala a unei formatii britanice cunoscuta si iubita in intreaga lume. Queen a devenit cunoscuta pe la mijlocul anilor 1970. Initial a fost puternic criticata, iar mai apoi ignorata de criticii de specialitate, mai ales in Statele Unite ale Americii. Dar roata istoriei se invarte …Ulterior a fost apreciata si elogiata, recunoscandu-i-se inovativitatea si forta creatoare. Queen a intrat, in anul 2001, in celebra Rock’n’Roll Hall of Fame. Pai cum altfel cand a avut, de-a lungul timpului un total de 18 locuri intai la categoria album, 17 la categoria single si 8 locuri la categoria DVD. Revenind strict la Arc peste timp, vorbim despre piesa “Keep Yourself Alive”, scrisa de Brian May, si lansata in iulie 1973. Pai si ce are a face cu 80 Remember? Pai are caci „Keep Yourself Alive” a facut parte din setul de piese cantate live in turnee pana in anul 1981.



2007 reprezinta aparitia formatiei Queen sub o noua formula, acum intitulandu-se Queen and Paul Rodgers. Primul single de studio este cel despre care o sa vorbim astazi. “Say it’s not true” si care a fost lansat cu ocazia Zilei Mondiale SIDA si anume pe 1 decembrie 2007. Aceasta piesa a fost scrisa pentru a ajuta fundatia de lupta impotriva SIDA a lui Nelson Mandela, iar toate incasarile de pe urma ei au fost trimise acestei fundatii. Cand vine vorba de topuri, incepem cu Romania care a clasat “Say it’s not true” pe locul 68. In Olanda a obtinut un loc 34, Germania a pozitionat-o pe 82, iar Regatul Unit pe 90. Italia este singura tara care i-a acordat un loc 5. Ehe … Vorba francezului pe care il parafrazam … Unde sunt locurile intai de altadata ? Care este diferenta dintre fosta si actuala formatie Queen? Pai una IMENSA! Noul Queen nu-l are pe Freddy Mercury!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu