Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

marți, 30 iunie 2009

Prince - Atunci si acum!

In editia de astazi a rubricii Arc peste timp, am decis sa va rasfatam putin, in special pe fete, din nou pe fete, si sa va vorbim despre printi, ca asa vrea Iuliana. Dar nu despre un print obisnuit din povesti. Nu, am ales unul foarte special, pe numele sau Prince. Artistul a avut succes inca de la debut, dar prin anul 1984, a lansat un megahit. Fie ca v-ati nascut in anii 80 sau 90, este imposibil sa nu fi auzit de “When Doves Cry”. Aceasta piesa a fost primul no.1 din cariera lui Prince si varful topurilor timp de 5 saptamani. Conform revistei Billboard a fost cel mai bine vandut single al anului. Hit-ul, pentru ca putem, ba chiar ne permitem sa il numim astfel, a fost no.1 in Statele Unite, in topuri precum American Top 40 si a fost votat cel mai bun single al anului si in The Village Voice Pazz & Jop critics' poll.



In anul 2006, Prince a revenit cu o surpriza. O piesa care a cucerit rapid inimile romanticilor. “Song of the Heart” a fost scrisa special de Prince pentru filmul “Happy Feet”. Aceasta piesa este singura care a fost lansata de pe soundtrack-ul filmului. Si categoric, si de aceasta data producatorii au avut perfecta dreptate sa procedeze asa. De ce? Pai “Song of the Heart” a primit in 2007 Golden Globe Award pentru cea mai originala piesa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu