Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

duminică, 7 iunie 2009

Rock'n'Roll Dreams Come Through

Azi va vom dezvalui importanta rock-ului. Cum? Povestind putin despre un single al anilor 80 care si in ziua de azi este la mare cautare. Jim Steinman a lansat in anul 1981 single-ul Rock'n'Roll Dreams Come Through. Multi critici ai acelori vremuri au spus ca vocea lui Steinman este inadecvata pentru aceasta piesa. Cu toate acestea, Rock'n'Roll Dreams a prins din urma topurile, pozitionandu-se pe locul 14 in Mainstream Rock Chart, respectiv 32 in Pop Singles Chart. In conceptul lui Steinman, Piesa este un epilog al albumului “Bad For Good”. Epilog sau nu, originalul piesei “Rock ‘N’ Roll Dreams Come Through” merita sa fie ascultat.



Daca vocea lui Jim Steinman nu era potrivita pentru piesa noastra, cea a lui Meat Loaf in schimb a fost perfecta. In 1993, acesta a inregistrat cu vocea sa Rock'n'Roll Dreams Come Through. Meatloaf considera ca aceasta piesa este un tribut adus muzicii rock care este intotdeauna alaturi de fanii genului in vremurile grele. Rock'n'Roll Dreams a obtinut locul 11 in Marea Britanie si 13 in Statele Unite ale Americii. Daca adaugam putin rock cu un strop de Meat Loaf obtinem o piesa pe placul tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu