Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

duminică, 7 iunie 2009

Full Metal Jacket

Filmul despre care va vorbim azi si pe care ar fi trebuit sa il vedeti la momentul premierei da’, ma rog, niciodata nu e prea tarziu, e Full Metal Jacket aparut in anul 1987. Care e povestea: Continuand traditia filmelor critice la adresa razboiului, mai ales dupa straniul "Dr Strangelove", Stanley Kubrick prezenta propria sa viziune asupra cosmarului numit Vietnam, razboiul pierdut care promisese sa ii transforme pe tineri in eroi si reusise doar sa distruga o generatie. Alcatuit din doua parti distincte, a fost o drama cu mare succes de critica si unul dintre putinele filme care isi "permitea" sa spuna adevarul despre ce se intamplase. Dar si sa arate cat de opresiva si inumana putea fi institutia militara.







"These Boots Are Made for Walkin'" piesa semnata de Nancy Sinatra in anul 1966 si-a facut, firesc loc pe coloana sonora a unui film care vorbeste despre Vietnam. De altfel, ea, piesa, e una de exceptie asa ca, dincolo de Soundtrack-ul acestui film si a altora, o regasim in topurile vremii si pe locul 1 in topurile pop in State si Marea Britanie. Cat despre Cover-uri, de-a lungul timpului, lista e lunga insa ne oprim doar la cateva. Jessica Simpson in 2005, Geri Halliwel sau Jewel.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu