Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

duminică, 7 iunie 2009

Depeche Mode - Atunci si acum!

Depeche Mode s-a format in Marea Britanie a anilor 1980. Este una dintre cele mai longevive si de succes formatii aparute in perioada New Wave si New Romantic. Se estimeaza ca pana in 2006 Depeche Mode au vandut peste 73 de milioane de albume in intreaga lume si au avut patruzeci si patru de piese in UK Singles Chart. Au avut mai multe melodii de top 40 in Marea Britanie, influentand multi din artistii cunoscuti de astazi. Am ales pentru voi una dintre cele mai bune single-uri ale lor, si anume, “Leave In Silence”. Lansat in 1982, este una dintre piesele cu cele mai multe remix-uri. Exista trei versiuni: Single-ul, care are un mic interludiu si o versiune cu finalul inlaturat. Mai exista de asemenea o versiune mai lunga, care inlocuieste originalul pe albumul “A Broken Frame” lansat in America. Ce versiune vom asculta astazi? Ce conteaza atunci cand toate sunt la fel de apreciate?!







Ce a insemnat anul 2006 pentru Depeche Mode? Simplu! Un nou album si bineinteles, un nou single. Si nu orice single, cel de al 43-lea single al lor. “Suffer Well” a fost lansat in martie 2006 in Marea Britanie, fiind primul single scris de David Gahan. Putem spune ca a avut succes deoarece a ocupat diferite pozitii in topurile a peste 9 tari din Europa si a fost no. 1 in US Billboard Hot Dance Club Play si Danish Singles Chart. In 2007 a fost nominalizat la categoria “Best Dance Recordig”, dar a pierdut in fata lui Justin Timberlake. Astazi, pe RRM Student FM, e randul lui Justin sa piarda in favoarea celor de la Depeche Mode si a piesei lor, “Suffer Well”.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu