Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

duminică, 13 septembrie 2009

Top Gun

Corect, aveti dreptate, in principiu filmul n-are nevoie de alta prezentare in afara enuntarii numelui sau. Totusi, pentru cei foarte tineri, icercam o scurta prezentare. Protagonistul acestui film este Tom Cruise, în rolul locotenentului Pete Mitchell cu numele de cod Maverick, un pilot foarte bun dar cu un stil agresiv şi care zboară fară să respecte regulile. Se întâlneşte într-o misiune cu câteva MIG-uri cu care se luptă cu succes, dar partenerul său din celălat avion, Cougar, se sperie, pierde controlul şi este în imposibilitatea de a ateriza. Incidentul se termina fara victime in tabara baietilor buni insa se lasa cu demisii din armata. Maverick şi partenerul său Goose sunt trimişi la Miramar la Baza Avioanelor de Vânătoare pentru 5 săptămâni de antrenament cu cei mai buni piloţi. Odată ajuns acolo Maverick îşi cunoaşte rivalul, un pilot sub numele de cod Iceman. La primul exerciţiu, vrând neapărat să câştige, Maverick încalcă anumite reguli şi este depunctat şi ameninţat de căpitanul lor (Viper) că dacă nu va respecta regulile va fi dat afară. La următorul exerciţiu Maverick greşeşte din nou. În încercarea de a-l prinde pe Viper, el îşi părăseşte partenerul, încălcând o regulă importantă a Top Gun-ului având mai apoi o altercaţie cu rivalul său, Iceman. Când toate par să meargă bine în viaţa lui Maverick, se întâmplă o nenorocire: partenerul şi prietenul sau, Goose, moare într-un accident în timpul unui exerciţiu, avionul acestora prăbuşindu-se. Afectat de moartea prietenului său, Maverick refuză să mai zboare din teamă, fiind hotărât să renunţe. Apare totuşi la absolvirea şcolii de piloţi în rând cu ceilalţi colegi ai săi. Într-o situaţie de criză, piloţii sunt nevoiţi sa pornească la luptă împotriva unor MIG-uri. Primii care pleacă la luptă este rivalul lui Maverick, Iceman, împreună cu Hollywood. Acesta din urmă este atacat de duşmani şi se prăbuşeşte. Maverick porneşte în ajutorul lui Iceman. Într-un atac de panică, el se sperie şi se întoarce. Amintindu-şi de moartea lui Goose, el prinde curaj şi se întoarce în luptă. Îl ajută pe Ice care este lovit. Reuşeşte să doboare avioanele duşmane, lupta fiind o victorie, aici terminându-se şi rivalităţile dintre el şi Ice. Câştigă dreptul de a fi instructor la Top Gun. Hai sa mai adaugam la toate astea si o poveste de dragoste intre Maverick si o instructoare din scoala Top Gun si reteta unui blockbuster e gata.



Avem si coloana sonora de exceptie, lucru confirmat si de cele doua premii, un Oscar si un Glob de aur, ambele pentru cea mai buna piesa originala. Berlin si Take my breath away.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu