Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

duminică, 27 septembrie 2009

Break My Stride

In anul 1983, Matthew Wilder a lansat un mega hit: Break My Stride. Dupa acesta au fost facute multe cover-uri, dar despre asta vorbim putin mai tarziu. Inclus pe albumul I Don’t Speak the Language, single-ul a intrat direct pe locul 5 in U.S. Hot 100 si pe 4 in Marea Britanie. In U.S. ARC Weekly Top 40 Chart, piesa a urcat pe pozitia a 3-a. In U.S. Cashbox Chart, single-ul lui Wilder nu s-a oprit pana nu a ajuns pe pozitia a 2-a, unde a stationat timp de doua saptamani. Break My Stride a lovit pana si Billboard Hot Black Singles Charts pentru 4 saptamani. In Marea Britanie, piesa a fost certificata cu argint in urma vanzarii a peste 200 mii de copii.



Pe la sfarsitul anului 2004, formatia de origine germana, Blue Lagoon a facut cover dupa Break My Stride. Single-ul a devenit hit in diferite tari europene, printre care se afla Austria, Germania, Suedia si Danemarca, tari in care piesa a ajuns in Top 10. In Austrian Singles Chart, Break My Stride a intrat pe locul 6, in Danish Singles Chart pe 10, in French Singles Chart pe 18, iar in Swiss Singles Chart pe 15. German Singles Chart a clasat-o pe pozitia 2, iar Swedish Singles Chart pe 4. Tot in Germania, Break My Stride a fost certificata cu aur pentru vanzarea a 150 mii de copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu