Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

luni, 21 septembrie 2009

Dirty Dancing

Categoric, Dirty Dancing a insemnat lansarea pe orbita a succesului pentru Patrick Swaizee, actorul din rolul principal, actor care, din pacate, la inceputul saptamanii ne-a parasit dupa o lunga suferinta cauzata de cancer. Filmul prezinta povestea lui Baby, o adolescenta de 17 ani, ce se afla in vacanta cu parintii ei la un hotel din Catskills. Plictisindu-se la acest hotel, ea descopera o petrecere a angajatilor si este vrajita pe loc de dansul practicat de acestia. Se indragosteste de Johnny Castle, un tanar dansator al spectacolului organizat de hotel. Partenera lui de dans afla ca este insarcinata si astfel, Baby se ofera sa invete sa danseze si sa o inlocuiasca pe Penny. Insa tatal lui Baby nu este de acord cu acest lucru, considerand ca Jonny nu e de nasul fetei sale. O exceptionala poveste de dragoste care a si avut darul ca la finalul anilor 80 inceputul anilor 90, sa pigmenteze partiurile din Romania si nu numai cu incercari de a-i imita pe actorii din film, spre deliciul, in special al nostru, al baietilor.



Piesa care a marcat decisiv filmul, in cel mai pozitiv mod cu putinta a fost I’ve had the time of my life, interpretata de Bill Medley si Jennifer Warnes. Multumita succesului enorm al filmului, piesa a ajuns pe cea mai inalta pozitie in topul Billboard Hot 100 pentru o saptamana. Mai mult decat atat, piesa a primit un Grammy pentru cel mai bun duo si Glob de aur si Oscar pentru cea mai buna melodie. Firesc, urmeaza la 80 Remember, I’ve had the time of my life, Bill Medley si Jennifer Warnes.

Un comentariu:

  1. ah! time of my life! in primul an de liceu in fiecare zi la 7 dimineata ma trezeam cu melodia asta. aveam o combina cu alarma:))) mie insa imi place cel mai mult She's Like the Wind din film. Ce spui despre Dirty Dancing 2- si acolo sunt niste melodii foarte faine desi nu se compara cu primul la notorietate.

    RăspundețiȘtergere