Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

luni, 7 septembrie 2009

Metallica - Atunci si acum!

Metallica este cea mai de succes formatie heavy metal din lume. A luat fiinta in anul 1981, reusind sa vanda peste 95 de milioane de discuri in toata lumea. Succesul comercial a facut din Metallica o formatie foarte controversata, nu degeaba face parte din "Big Four Of Thrash" alaturi de Slayer, Megadeth si Anthrax. Dintre multiplele hit-uri ale celor de la Metallica am ales pentru „Arc Peste Timp” Jump In The Fire, al doilea single al abumului Kill ‘Em All din 1983. Interesant este ca initial, piesa asta vorbea despre sex insa, odata cu unele schimbari din trupa, ea, piesa nu trupa, asa ca, sexul s-a transformat intr-o poveste despre iad. Buna povestea atata vreme cat piesa a fost cel de-al doilea extras pe single de pe Kill’em All.



"The Day That Never Comes" este cea de a doua piesa pe care am ales-o din repertoriul celor de la Metallica. Initial, piesa se numea Casper, dar la lansarea din 2008 a iesit pe piata cu titlul "The Day That Never Comes". Single-ul a debutat in Billboard Hot 100 pe 31. Este single-ul care a ajuns pe cea mai inalta pozitie a topurilor dupa anul 1997. In mai putin de patru zile de la lansare, „The Day That Never Comes” a intrat direct pe 7 in Billboard mainstream Rock Chart. In urmatoarea saptamana a urcat pana pe locul 2 al aceluiasi top. Firesc, dupa inca o saptamana, single-ul era no.1. De asemenea Modern Rock Tracks i-a acordat pozitia 25 imediat dupa lansare pentru ca mai tarziu sa o aduca pana pe 5. Canadian Hot 100 i-a aratat o apreciere mai mare deoarece "The Day That Never Comes" a intrat direct pe 9. Piesa a petrecut un total de noua saptamani ca no.1 in Hot Mainstream Rock Chart. Single-ul a avut succes si in Europa, ajungand in Top 10 din Danemarca, Norvegia, Finlanda si Suedia.

Un comentariu:

  1. metallica a fost si ramane! una din cele mai bune trupe de metal! alaturi de anthrax! slayer! megadeth! a suferit schimbari de componenta! dar au trait si o drama prin 1986! cand si-au pierdut unul din cei mai buni chitaristi basisti pe cliff burton! intr-un accident rutier! a fost schimbat cu jason newsted au facut misto de el! l-au pus pe el sa plateasca nota de plata! a fost schimbat cu kirk hammett care nici el nu scapase in a nu a fi luat la misto! dar cu toate astea ramasese in trupa! formatia era alcatuita din james hetfield cel care nu a avut o copilarie prea fericita! a fost si timid chiar! in fine din formatie mai erau dave mustaine care s-a certat cu james hetfield si a fost dat afara din formatie! si a ales sa se duca tot la o formatie de metal megadeth! cu care voia sa faca in ciuda fostilor sai colegi de formatie! au ramas doar kirk hammett lars ulrich si james hetfield in trupa l-au pus pe robert trujillo! si astfel asta a fost metallica! mai multe detalii despre megadeth slayer sau metallica pe wikipedia!

    RăspundețiȘtergere