Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

luni, 7 septembrie 2009

Moonstruck

Categoric, anul 1987 a fost bun pentru filme. Dovada e si filmul Moonstruck, cel despre care vreau sa va vorbesc in minutele urmatoare. Povestea filmului ar putea fi rezumata cam asa: Loretta Castorini, este o contabila din Brooklyn, al carei sot a murit cu cativa ani mai devreme intr-un accident de autobuz si care se decide ca este timpul sa se casatoreasca din nou. Asa ca accepta cererea in casatorie a unui barbat dragut de varsta a doua, pe nume Johnny Cammareri. Loretta este convinsa ca prima ei casatorie a fost blestemata, pentru ca ea si sotul ei s-au casatorit la primarie; de aceasta data este hotarata sa faca lucrurile cum trebuie, desi ii recunoaste mamei sale Rose ca nu este prea indragostita de Johnny. Lorreta crede ca cea mai buna decizie este sa se casatoreasca cu Johnny, asta pana ce isi face aparitia fratele acestuia Ronny, care lucreaza la brutaria din cartier. Lorreta cu timpul observa deosebirile dintre cei doi frati: pe cand Johnny este placut si manierat, Ronny este total opus, capricios, patimas si plin de viata. Ceea ce urmeaza sunt doar complicatii demne de o opera comica. Dar si de ceva premii. Un oscar dar si un glob de aur pentru Cher, interpreta rolului principal, din nou oscar si glob si pentru Olympia Dukakis, pentru actrita in rol secundar si inca un oscar pentru scenariu original. Hai sa mai adaugam, chiar daca n-a fost premiata si prestatia lui Nicolas Cage din filmul asta si uite cum ne-am facut program sa revedem un film bun din anii 80.



Cat despre coloana sonora … numai de bine si prilej pentru noi sa ne intalnim cu una dintre cele mai frumoase piese de dragoste. Dean Martin si That’s amore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu