Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

marți, 7 iulie 2009

UB40 - Atunci si acum!

De aceasta data nu voi incepe prin a va povesti despre formatia pe care vrem sa v-o prezentam la Arc peste timp. Pentru a iesi din tipare vreau sa va vorbesc intai despre prima piesa si anume, cea din anii 80, desigur. Food For Thought a fost prima piesa lansata de britanicii nostri, deoarece trupa despre care vorbim este UB40 care a luat nastere in Marea Britanie. Food For Thought a incercat de fapt sa critice foametea crancena din Etiopia. A ajuns pe locul 4 in UK Singles Chart la inceputul anului 1980 fiind prima piesa care ajungea in Top 10 fara a avea un producator major ca promotor pe piata muzicala. In luna septembrie a aceluiasi an devine no.1 in Noua Zeelanda.



Din anul 2006 vine cea de a doua piesa de astazi a formatiei UB40. Reasons este piesa care a ajuns pe locul 75 in UK Singles Chart. Printre versurile piesei se disting in refren cateva cuvinte in Punjabi care pot fi traduse astfel: Without You I Have No Peace, O Beautiful One, sau hai sa incercam si in romaneste. Fara tine, nu-mi gasesc linistea o, tu frumoasa intre frumoase. Este ca ma pricep? Da’ pana sa ii iau locul lui Moga, mai am de asteptat ... sau nu? Las ca fac analiza pe textele micului Mozart cu alta ocazie. Ma intorc la Arc peste timp si la trupa UB40. Piesa practic descrie 9 motive pentru care interpretul isi iubeste prietena. Ce memorie, dom’le, ce memorie.

2 comentarii:

  1. astazi daca stai asa si te gandesti nici nu se mai pune pret pe muzica reggae! asa mult! ca inainte!

    RăspundețiȘtergere
  2. acum generatia asta tanara ba vrea jazz! ba metal! ba rock! sau chiar pop! hip-hop! reggae mai putin!

    RăspundețiȘtergere