Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

luni, 13 iulie 2009

Scarface

Unul dintre cele mai controversate filme ale anilor ’80. Scarface, al lui Oliver Stone, aparut in 1983. Scenariul lui Brian de Palma i-a facilitat lui Al Pacino crearea unui rol despre care marele actor a spus in nenumarate interviuri ca este cel mai bun al carierei sale. "Scarface" este povestea ascensiunii lui Tony Montana, un imigrant cubanez, in lumea interlopa din Florida, in anii '80. Crud, inteligent, fara scrupule si urmand un cod al onoarei propriu, Montana se impune in scurt timp ca unul dintre cei mai temuti si importanti traficanti de droguri, inlaturand fara ezitare pe oricine ii sta in cale, chiar si pe cei care ii fusesera prieteni. Dur, alert, marcat de unul dintre cei mai carismatici si memorabili anti-eroi, "Scarface" a fost controversat si blamat, dar in egala masura adulat. Critica poate ca l-a primit cu rezerve, dar personajul intrase deja in memoria spectatorilor iar Scarface este si astazi un punct de referinta in cinematografia mondiala.



Film bun, coloana sonora pe masura. Albumul Scarface a fost lansat o data cu filmul, adica in 1983 insa el n-a putut fi cumparat decat din cateva tari, in America de exemplu fiind nevoit sa il comanzi din Europa, daca voiai sa asculti coloana sonora a atat de controversatului film. Abia in 2003 albumul Scarface a fost disponibul si pentru State. Ma gandesc la faptul ca a avut succes nebun, uite d-aia a mai fost lansat o data, pe CD, de data asta remixat si remasterizart. Mai mult decat atat: dupa ridicarea embargoului in State, piesele de pe coloana sonora a filmului Scarface, ma rog, jumatate dintre ele, au fost folosite in jocul Grand Theft Auto III si evident, cum altfel, in jocul Scarface, The World Is Yours. Acum, piesa care a reprezentat tema muzicala principala a filmului. Piesa Push It To The Limit interpretata magistral de Paul Engemann.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu