Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

luni, 13 iulie 2009

U2 - Atunci si acum!

Cu siguranta foarte multi dintre noi au crescut cu piese precum Silver Lining, Tomorrow sau I Will Folow. Toate acestea apartin unei formatii care a stiut sa se faca iubita inca de la inceput: U2. Prima piesa pe care am ales-o pentru astazi este I Will Follow si face parte din albumul de debut, Boy. Piesa a fost lansata precum un single si imediat a devenit favorita fanilor. Este singura piesa pe care baietii de la U2 au interpretat-o live in toate turneele din momentul in care au lansat albumul. Bono a scris aceste versuri in memoria mamei sale care s-a stins din viata cand el avea frageda varsta de 14 ani. I Will Follow, in anul 1981, s-a clasat pe locul 20 in US Mainstream Rock Tracks. Un an mai tarziu, a ocupat locul 12 in Netherlands Top 40. Anul 1984 a adus pozitia 81 pentru piesa noastra in renumitul top US Billboard Hot 100.



Hai sa vorbim si de piesa noua, una extrem de noua, dat fiind ca vine din anul 2009, pe care cu siguranta la un moment dat o veti regasi in Top 30 RRM Student FM. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight se gaseste pe albumul No Line On The Horizon si va fi lansata ca cel de al treilea single al albumului in aceasta vara in luna august. Pentru crearea acestei piese, U2 a colaborat cu Will I Am. Initial, a fost intitulata Crazy Tonight. Multe din versurile piesei au fost influentate de campania prezidentiala a lui Barack Obama. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight deja a ocupat pozitia 29 in U.S. Billboard Triple-A Tracks si pare sa promita multe.

Un comentariu:

  1. mysterious ways! staring at the sun! sweetest thing! with or without you! cateva piese favorite de la ei! care imi plac in mod deosebit! chiar am aflat ca si-a pierdut vocea recent! bono! intr-un concert pe care l-a anulat! trist! dar are si el o varsta totusi! numai poate! desi da semne ca ar mai putea! in fine a anulat concertul dar il va reprograma! dupa o pauza vocala desigur! de bono multi au zis spus ca are o voce dumnezeiasca! ceea ce este si adevarat! in concluzie!

    RăspundețiȘtergere