Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Santana - Atunci si acum!

Carlos Augusto Alves Santana este cel care se impune astazi la Arc Peste Timp. Santana a devenit faimos prin anii `60 alaturi de bandul sau numit, cum altfel luand in calcul geniul artistului de care ne ocupam azi, Santana. A interpretat de-a lungul timpului piese rock, de salsa sau jazz. Revista Rolling Stone l-a introdus pe Santana pe locul 15 in lista lor de „Cei mai mari chitaristi ai tuturor timpurilor” in anul 2003. Hai sa trecem totusi la muzica. Prima piesa de astazi a marelui Carlos Santana e Winning. Piesa apare in anul 1981 pe albumul Zebop. Winning, scrisa de Russ Ballard, s-a plasat bine in topurile anului 1981. A intrat pe locul 17 al Billboard Hot 100 si pe 2 in Billboard Mainstream Rock Charts. Desi nu contine multe dintre elementele clasice lui Santana, piesa a fost foarte bine primita. Vocea de tenor a lui Ligertwood a fost un avantaj, Winning fiind o piesa pop cu influente subtile de blues. Ca si chitarist, Santana a avut rolul sau bine determinat, captand perfect sound-ul anilor 80, lasand insa ca vocea lui Alex sa conduca. Carlos Santana si Alex Ligertwood au avut un parteneriat indelungat, inregistrand si interpretand zeci de piese impreuna. Insa, niciodata ei nu au mai inregistrat succesul pe care l-au avut cu Winning.



Dupa o colaborare intre Santana si Alex Ligertwood, gasim, in 2005, o noua colaborare. De data asta intre Sean Paul, Joss Stone si bineinteles, Carlos Santana. Acesta noua colaborare a condus catre marele succes Cry baby, cry. Un an mai tarziu, adica prin 2006, single-ul a fost lansat in intreaga Europa. Sigur ca topurile nu puteau ramane neinfluentate asa ca, gasim Cry baby, cry pe locul 71 in UK Singles Chart, 63 in Dutch Mega Single Chart si 47 in German Singles Chart. Printe primele 40 o gasim in Swiss Singles Chart pe pozitia 29, Italian FIMI Singles Chart pe 19 si nu in ultimul rand in Romanian Top 100, ocupand pozitia cu numarul 14. Cry baby, cry a fost cel de al doilea single international de pe albumul lui Santana, All That I Am.

Un comentariu:

  1. astazi numai valoreaza mare lucru in muzica! dar si membrii formatiei sunt batrani!

    RăspundețiȘtergere