Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Beetlejuice

Filmul despre care vrem sa va vorbim azi e unul savuros, cu o singura conditie. Sa va placa genul comedie de groaza fantastica. Ce film se incadreaza perfect in gen? Beetlejuice, regizat de Tim Burton in anul 1988. Adam si Barbara traiesc intr-o casa frumoasa in New England. Intr-o zi, in timp ce se intorc acasa, sunt implicati intr-un accident auto. Reusesc sa ajunga acasa pentru a descoperi ca de fapt sunt morti si acum isi bantuiesc casa. Dar pacea este tulburata de cei care cumpara casa, familia Deetz. Adam si Barbara Maitlands sunt prea draguti ca stafii si toate eforturile lor de a-i speria pe cei din familia Deet sunt fara succes. Pana la urma apeleaza la BeetleJuice, o alta fantoma, specialista in bio-exorcizare ce vine, chipurile de pe taramnul de dedesupt, care sa-i sperie atat de grav pe noii veniti astfel incat sa nu se mai intoarca niciodata. Filmul beneficiaza de o distributie de exceptie: Alec Baldwin, Geena Davis, Winona Ryder si Michael Keaton. Categoric filmul a fost un succes, reusind incasari de aproape 74 de milioane de dolari, in conditiile in care bugetul sau a fost de 13 milioane, iar in weekend-ul premierei care, apropo, a fost pe 1 aprilie, a reusit incasari de 8 milioane de dolari. Hai sa mai adaugam si un Oscar pentru cel mai bun machiaj si iar ne-am facut cu un blockbuster.



Unde mai puneti la socoteala ca soundtrack-ul fimului ne prilejuieste o intoarcere in anii 60 de exceptie: "Jump In the Line sau, daca vreti Shake, Senora, este piesa interpretata magistral de Harry Belafonte in 1961 si inclusa de catre acesta pe albumul Jump Up Calypso. Insa unei piese bune nu-i e dat sa fie uitata. Uite asa se face ca in 1988 revenea pe coloana sonora a filmului Beetlejuice, si in 2008 pe coloana sonora a filmului Mica Sirena 3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu