Sambata de la ora 18, 80 REMEMBER la RRM Student FM

Va invit la o calatorie in timp, mai precis in deceniul 8 al secolului trecut. De ce anii 80? Pentru ca putinor decenii din istoria recenta a Omenirii le-a fost dat sa fie atat de pline. Muzica exceptionala, descoperiri miraculoase, cuceriri ale tehnicii si asa mai departe. Toate intamplarile anilor 80 ce au marcat intr-un fel sau altul istoria lumii vor fi aduse in discutie in aceasta emisiune, editie de editie, numai pe 103 cu 4 FM. Si evident, pe blog!

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Heaven

A venit vremea ca si cerul sa se coboare pe Pamant. Cel putin asta ne spune Bryan Adams, ca viata sa este un adevarat rai. Heaven, caci asa se intituleaza si piesa, a aparut pentru prima data in 1983, pe soundtrack-ul filmului „A Night In Heaven”. Un an mai tarziu piesa este inclusa si pe albumul lui Adams, „Reckless”. A fost lansat ca single in 1985, atunci cand a si ajuns no.1 in Billboard Hot 100. Ne intoarcem in 1984, in momentul in care Heaven castiga premiul PROCAN pentru airplay-ul radiourilor canadiene. Revenind in 1985, aflam ca single-ul a mai castigat un premiu, de data aceasta, BMI. 10 ani mai tarziu, Heaven este recompensat cu Socan Classics Award pentru mai mult de 100 mii performante radiofonice canadiene. Piesa a ajuns pe locul 9 in Billboard Rock Tracks Chart. De asemenea a intrat pe locul 12 in Adult Contemporary Tracks. A reusit sa ajunga in Top 20 Singles Chart in Canada, ramanand acolo timp de o luna. In Marea Britanie reuseste sa intre in Top 40, mai exact pe pozitia 38. Heaven a continuat seria marilor succese si in Europa Continentala. Aici o gasim de la locul 28 in Germania, pana pe pozitia a 3-a in Norvegia. Single-ul a fost certificat cu aur in Canada.



In 2002, dupa 19 ani de la lansarea originalului, DJ Sammy si Yanou, au decis ca raiul trebuie impartit si nu il pot lasa doar lui Bryan Adams. Astfel s-a nascut cover-ul Heaven. Acesta a avut un succes destul de imbucurator pentru DJ Sammy. S-a clasat pe pozitia 8 in Billboard Hot 100 si a devenit no.1 in UK Singles Chart. In Australia si Danemarca a reusit un loc 4, 5 in Franta si 8 in Norvegia. A strabatut America si Europa din anul 2002, adica inca de la lansare pana prin anul 2004 si a reusit sa se faca placut de intrega lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu